ניתוח אגן

צניחת רצפת האגן היא מצב שכיח המשפיע על נשים רבות ברחבי העולם, ובמקרים חמורים היא עשויה לדרוש ניתוח כדי להקל על אי הנוחות והכאב. מאמר זה יספק מידע כללי על ניתוח צניחת רצפת האגן, לרבות ניתוח פלסטי לשברי אגן, צניחת איברי האגן ושיקום רצפת האגן.
ניתוח אגן

ניתוח אגן : מהי צניחת רצפת האגן?

רצפת האגן היא שכבה של שרירים, רקמות ועצבים המחזיקות קבוצת איברים במקום, כולל שלפוחית השתן, הרחם, הנרתיק ועוד. גורמים שונים עלולים לגרום להיחלשות של שרירי רצפת האגן, מה שעלול להוביל לירידה מטה של איברים אלו, ולגרום לאי נוחות וכאבים. נשים נוטות יותר לצניחת רצפת האגן מאשר גברים בגלל ההבדלים האנטומיים שלהן. תסמינים נפוצים של צניחת רצפת האגן כוללים תחושת לחץ באזור האגן, הטלת שתן תכופה, כאבים ואי נוחות בזמן קיום יחסי מין.

טיפולים שמרניים

צניחת רצפת האגן בשלביה המוקדמים ניתנת לניהול באמצעות טיפולים שמרניים, כמו תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן או החדרת מכשיר המונע נפילה של איברי האגן. עם זאת, אם המצב נמצא בשלבים מתקדמים, ייתכן שיידרש ניתוח.

צניחת רצפת האגן

ניתוח אגן : אפשרויות כירורגיות

ניתוח לצניחת רצפת האגן יכול להתבצע בדרכים שונות, בהתאם לגורמים שונים כמו גיל האישה, רצון ללדת בעתיד וחומרת המצב. שלוש הגישות הנפוצות הן:

גישה בטנית: זוהי הגישה הנפוצה ביותר, במהלכה הניתוח מתבצע דרך הבטן התחתונה. המנתח יכול להשתמש בגישה הפתוחה או בגישה זעיר פולשנית כדי לחזק את שרירי רצפת האגן או להחדיר רשת מיוחדת כדי לספק את התמיכה הדרושה לאברי האגן.

גישה נרתיקית: ניתוח זה נעשה דרך הנרתיק וכולל חיזוק שרירי רצפת האגן על ידי הצמדתם לרקמות חיבור באגן (רצועות). ניתן להחדיר את אותה רשת תמיכה מיוחדת גם לרצפת האגן.

ניתוח לסגירת הנרתיק: ניתוח זה נעשה בדרך כלל בנשים מבוגרות למניעת צניחת איברי האגן, אך הוא גם לא יאפשר יחסי מין. הפעולה נעשית כדי לא לפגוע בתפקוד שלפוחית השתן והרקטום.

הכנה לניתוח אגן

ההכנה לניתוח תלויה בשיטה שבה נעשה שימוש. אם זה נעשה בהרדמה מלאה, המטופל יתבקש לצום מספר שעות לפני הניתוח. בדיקות הדמיה שונות יערכו גם כמה ימים לפני הניתוח כדי לתת תמונה ברורה של המצב הנוכחי של רצפת האגן.

ניתוח אגן : טיפול החלמה ומעקב

תקופת ההחלמה מניתוח צניחת רצפת האגן לרוב אינה ארוכה במיוחד. אם הניתוח נעשה בגישה זעיר פולשנית או נרתיקית, המטופל ישוחרר לביתו לאחר כיומיים. ניתוח פתוח עשוי לדרוש אשפוז ממושך יותר. החלמה מלאה עשויה להימשך כשלושה חודשים, במהלכם המטופל יתבקש להימנע מפעילות מאומצת בהדרגה. לאחר תקופת ההחלמה, המטופל יכול לחזור לפעילות מלאה, לרבות הרמת משקלים כבדים וקיום יחסי מין מלאים.

למידע נוסף וייעוץ מקצועי כדאי ליצור קשר עם אורוגניקולוג מומחה שידע לכוון ולתת את התשובות הכי מדויקות לך.

אורוגניקולוג מומחה מומלץ בדרום - דר לאוניד זולוטניק

ניתוח פלסטי לשברים באגן

שברים באגן עלולים לגרום גם לאי נוחות וכאבים באזור האגן, ובמקרים חמורים הם עשויים לדרוש ניתוח פלסטי לתיקון הנזק. המנתח  ישתמש בדרך כלל בשילוב של טכניקות כירורגיות כדי לשחזר את אזור האגן הפגוע, כולל השתלות עצם, לוחות מתכת וברגים. ההחלמה עשויה להימשך מספר שבועות, תלוי בחומרת השבר ובסוג ההתערבות הכירורגית בה נעשה שימוש.

ניתוח רצפת אגן : שאלות נפוצות

הסיבה המדויקת לצניחת רצפת האגן אינה ידועה, אך גורמים שונים כמו הזדקנות, גנטיקה, ניתוחים גינקולוגיים ועודף משקל עשויים לתרום להתפתחותה.

ניתוח אינו האפשרות היחידה לטיפול בצניחת רצפת האגן. בשלביה המוקדמים עשויים להספיק טיפולים שמרניים כמו תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן או שימוש במכשיר המונע נפילה של איברי האגן. עם זאת, במקרים מתקדמים, ייתכן שיהיה צורך בניתוח כדי להקל על התסמינים ואי הנוחות.

סוג הניתוח שייבחר יהיה תלוי בגורמים שונים, כולל רצונה של אישה להביא ילדים לעולם. במקרים מסוימים, הניתוח עשוי להתעכב עד לאחר הלידה כדי למנוע סיבוכים במהלך ההריון והלידה. במקרים אחרים, כמו כריתת רחם, הניתוח עשוי למנוע מאישה להביא ילדים לעולם.

כמו בכל הליך כירורגי, ישנם סיכונים הקשורים לניתוח צניחת רצפת האגן, כולל דימום, זיהום, נזק לאיברים סמוכים וסיבוכים הקשורים להרדמה. עם זאת, סיכונים אלו בדרך כלל נמוכים, והיתרונות של ניתוח בטיפול בצניחת רצפת אגן חמורה לרוב עולים על הסיכונים.

צניחת רצפת האגן עלולה לחזור לאחר הניתוח, אך ניתן למזער את הסיכון להישנות על ידי ביצוע הנחיות המנתח לאחר הניתוח, לרבות הימנעות מפעילות מאומצת ושמירה על משקל תקין. תרגילי רצפת אגן רגילים יכולים גם לסייע במניעת הישנות של צניחת רצפת האגן.

למדריך המלא לבחירת גניקולוג פרטי לחצו על הקישור 

דילוג לתוכן